This section is under reconstruction.
Please come back in a few days or contact us.
ALIRIA STUDIOS™
Rujul, un plus de clasa

Aflat intr-o compozitie diferita de cea actuala, prima forma de ruj a fost localizata acum 5000 de ani in zona Ur, la 300 de kilometri de Babilon. Acesta a avut diverse structuri si forme in functie de perioada si zona.


Cea mai raspandita utilizare l-a avut in Roma Antica, unde era folosit atat de femei cat si de barbati. Echipe speciale de sclavi se ocupau de nevoile cosmetice ale femeilor dar nici barbatii nu erau marginalizati, acestia folosind rujul pentru a evidentia statutul social.

Cleopatra, ultimul faraon al Egiptului Antic, pentru a-si colora buzele folosea o compozitie realizata din furnici zdrobite si carmin, inglobate intr-o baza de ceara de albine.


Elizabeth Taylor si Marilyn Monroe au fost doua dintre cele mai celebre artiste care au propulsat popularitatea rujului rosu. Considerat cea mai feminina nuanta, aceasta s-a diversificat de la tonuri discrete pana la rosu aprins adorat de Dita Von Teese.


Rujul rosu trebuie ales cu grija, tinand cont de nuanta tenului tau:


> Tenul deschis: Acestui tip de ten i se potrivesc nuante aprinse de rosu, dar si rosu corai, burgund sau visiniu.

> Tenul masliniu: Se potriveste unei game mai inchise precum rosu-caramiziu, mahon, pruna sau fucsia. Se evita insa nuantele de portocaliu.

> Tenul pistruiat: Este recomandat rosu-caramiziu sidefat, ciclamen sau rosu deschis. Se recomanda evitarea nuantei de rosu-oranj care nu contrasteaza cu tenul.


Cand alegi culoarea rujului, trebuie sa eviti un machiaj incarcat. Este ideal sa existe un make-up uniformizat, in functie de ce vrei sa scoti in evidenta. Indiferent de nuanta folosita si de consistenta sa, rujul este si va ramane mereu o nota de feminitate.

vezi toate articolele

Postat septembrie 05, 2014 - 11:24Newsletter
Abonează-te la ştiri
RSS


ALIRIA SRL
Piaţa 1 Mai nr. 1-2
400058 Cluj-Napoca, Cluj
E-mail:
Tel: 0264 599 000
Fax: 0264 599 311
Program de Luni până Vineri 9:30 - 18:30Vezi Harta


Alte resurse
Go