This section is under reconstruction.
Please come back in a few days or contact us.
ALIRIA STUDIOS™
Versatilitatea picturii in ulei

Primul contact cu lumea picturii in ulei a aparut in epoci indepartate in Extremul Orient. Tehnica uleiului a fost folosita discontinuu in Evul Mediu European si perfectionata de fratii Hubert si Van Eyck pe la inceputul secului al XV-lea.


Suprafetele pe care se poate realiza o astfel de pictura sunt destul de diversificate, de la panza, carton panzat, pana la hartie sau alte elemente asemanatoare ca structura. Nuantele de ulei au o natura voluptoasa si se evidentiaza printr-un miros unic si usor recognoscibil. Culorile de pictura pentru aceasta tehnica pot fi: traditionale in ulei, cu uscare rapida, solubile in apa sau sub forma de baton.


Comparand cu alte procedee, pictura in ulei prezinta anumite limite evidente:


> Aerul solemn si durabilitatea frescei sunt net superioare altor tehnici de pictura, insa nuantele puternice prezente in mometul realizarii operei se accetueaza spre o nuanta de visina putreda sau mahon

> Caracterul mat al tehnicii pastelului sunt greu de atins in cazul picturii in ulei


Caracteristici superioare ale picturii in ulei sunt intalnite in cazul stralucirii culorilor sau caldurii expresiei acestui gen, greu de egalat in alte tehnici.


Nuanta de selectie ce cuprinde paleta culorilor principale variaza in functie de culoarea fiecari marci in parte.

Orientativ, urmatoarele nuante ar trebui sa se regaseasca pe fiecare paleta: galben citron, galben de crom, rosu cadmiu, albastru ultramarin, albastru kobalt, verde smarald, umbra naturala, galben ocru, siena arsa, alb titan.


Una dintre cele mai apreciate lucrari in ulei este cea a pictorului francez Pierre-Auguste Renoir, '' Bal Au Moulin de la Galette, Montmartre'', cea mai scumpa opera a sa fiind evaluata la 78.100.000$.


Pictura in ulei, datorita interesului ridicat pentru aceasta tehnica si a caracteristicilor particulare, va ramane mereu una din principalele opere cerute pe piata de arta.INSCRIERI CURS DESEN SI PICTURA

vezi toate articolele

Postat septembrie 05, 2014 - 12:14Newsletter
Abonează-te la ştiri
RSS


ALIRIA SRL
Piaţa 1 Mai nr. 1-2
400058 Cluj-Napoca, Cluj
E-mail:
Tel: 0264 599 000
Fax: 0264 599 311
Program de Luni până Vineri 9:30 - 18:30Vezi Harta


Alte resurse
Go